Игран филм

ХУЛИГАН ВО КОСТИМ

Петок (13.07.2018) 22:50

В. Британија, 2012

Режија: Пол Тентер
Улоги: Ник Неверн, Сајмон Филипс, Рита Рамнани, Ребека Фердинандо
Жанр: криминалистички

Приказна за работите што се случуваат во заднината на фудбалските натпревари, за навивачите, хулиганите и нивната вмешаност во разни легални и нелегални „бизниси“. Во овој случај фудбалските хулигани се вмешани во фалсификување кредитни картички. Мајк е невработен млад човек кој го среќава својот стар пријател Еди, кој го воведува во светот на криминалот, и за кратко време Мајк заработува многу пари што без мера ги троши на кокаин, шампањско и лесни жени. Но набрзо, работите  ќе станат уште понасилни отколку што си замислувал.