Италијанската министерка за одбана во посета на Македонија

17.09.2018 10:49

Предвидено е министерките Трента и Шекеринска да имаат тет-а-тет средба, по што ќе следуваат разговори на двете делегации и изјави за медиумите...

Министерка за одбрана на република Италија, Елизабета Трента денеска ќе престојува во официјална посета на Република Македонија, во рамки на која ќе се сретне со нејзиниот домаќин министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

Како што соопшти македонското Министерство за одбрана, предвидено е министерките Трента и Шекеринска да имаат тет-а-тет средба, по што ќе следуваат разговори на двете делегации и изјави за медиумите.