ПЈОНГЈАНГ

Средба на лидерите на двете Кореи

18.09.2018 10:00

Дводневната посета е подготовка за разговорите меѓу Пјонгјанг и Вашингтон чијашто цел е да се стимулира таканаречената „нуклеарна дипломатија“.

Јужнокорејскиот претседател Мун Џае- ин пристигна во Пјонгјанг на трет состанок со лидерот на северна Кореја Ким Јонг-ун.

Дводневната посета е подготовка за разговорите меѓу Пјонгјанг и Вашингтон чијашто цел е да се стимулира таканаречената „нуклеарна дипломатија“.

Првите две меѓукорејски средби беа одржани во пограничното село Панмунџом.