ДИК подготвена за спроведување на референдумот

27.09.2018 11:02

За проценките за кампањата, бројот на набљудувачите и денот на гласање на референдумот, интервју со првиот човек на ДИК, Оливер Деркоски...

Оливер Деркоски, претседателот на Државната изборна комисија оценува дека кампањата за референдумот измина мирно и без турбуленции. Не навлегува во разговорите дека преку невладиниот сектор политичките партии номинираа свои членови за набљудување на референдумскиот процес.

Интервјуто на Миле Ристески со првиот човек на ДИК, поголеднете го наследниот ЛИНК