Општина Аеродром

Стопирана изградбата на зградата кај „Мајчин дом“

10.10.2018 14:59

Забранета е врз основа на неправилности во градилиштето кои денес ги констатирала инспекцијата на терен.

Изградбата на висококатницата кај „Мајчин Дом“ е времено стопирана на 15 дена, откако во јавноста се проширија реакции. Граѓаните се во право, рече градоначалникот Златко Марин на прес-конференција.

Забранета е врз основа на неправилности во градилиштето кои денес ги констатирала инспекцијата на терен.

На седницата на 12-ти октомври ќе се дискутира за целиот детален урбанистички план, најавија локалните власти.