Четврток

 6:45 Македонија наутро инфостудио
 9:15 Музичко интермецо  
 9:50 Си било еднаш   Ајора
 10:00 Вести  
 10:25 Од А до Ш Буква Ќ    
 10:35 Лалалупси анимирана серија 
 11:00 Неделен магазин  
 12:35 Духовна ризница  
 13:00 Вести  
 13:20 Музичко интермецо  
 13:45 Македонски народни приказни    Трпение спасение
 14:10 Препушти му го тоа на Брајан документарна серија
 14:35 Музичко интермецо  
 15:00 Вести  
 15:25 Галичка свадба  
 16:10 Историја на Македонската народна музика документарна серија
 17:00 Дневник 1  
 17:30 Спорт  
 17:40 Метео  
 17:45 Нов Зеланд од птичја перспектива документарна серија
 18:30 Музичка индустрија  
 19:05 Лалалупси анимирана серија 
 19:30 Дневник 2  
 20:00 Спорт  
 20:10 Метео  
 20:15 Охридско лето 2018 пренос
 22:15 Дневник 3  
 22:30 Спорт  
 22:40 Метео  
 22:45 СП Русија 2018                           Хајлајтси од најинтересните 1/2 финални мечеви  
 0:45 Препушти му го тоа на Брајан документарна серија
 1:10 Нов Зеланд од птичја перспектива документарна серија
 1:55 Игран филм игран филм
 1:55 Историја на Македонската народна музика документарна серија
 2:35 Дневник 2  
 3:05 Спорт  
 3:12 Метео  
 3:15 На дното -  Подгорица  
 3:53 Македонија од воздух репортажа
 4:18 Музичка индустрија  
 4:49 По патот на песната  
 5:29 Музичко интермецо  
 5:54 Музичко интермецо  
 6:19 Од А до Ш емисија за буквите
 6:19 Македонски народни приказни    Трпение спасение