Стил

Блог вести

 • Стил 28.03.2014 13:38

  Човечкиот нос може да се препознае 1 трилион различни мириси

  До неодамна се сметаше дека човечкиот нос може да препознае околу 10 000 различни мириси, иако многу научници сметаа дека ова бројка е премногу мала. Новo истражување сепак сугерира дека реалната бројка можеби е многу поголема.
   
 • Стил 27.03.2014 12:05

  Одбележете го Часот на Планетата Земја, на 29 март исклучете ги светлата

  Во знак на одбележување на Часот на Планетата Земја, на 29 март во светот се исклучуваат светлата на еден час, а новата иницијатива покрената во Македонија ги повикува сите граѓани да го направат истото.
   
 • Стил 21.03.2014 14:26

  Боите на розите и нивното значење

  Розите се едно од најчесто подаруваните цвеќиња, а ги има во најразлични бои. Еве  го значењето на секоја боја:
   
  Црвени: Љубов и романса
 • Стил 20.03.2014 11:39

  Изберете да бидете среќни, денеска е Меѓународен ден на среќата

  Светот денеска го одбележува Меѓународниот ден на среќата. Затоа мислете позитивно, радувајте се на мали нешта, секојдневни ситници на кои често е им обрнуваме внимание, а ја носат среќата.
 • Стил 28.02.2014 12:34

  Колевка од чисто злато

  Кога размислувате за бебиња, размислувате и за колевки и за сите други работи кои за нив се неопходни, но сигурно не сте помислиле на колевка од чисто злато.
   
 • Стил 28.02.2014 11:59

  Шведскиот модел на воспитување се покажа како неуспешен

  Општеството во кое се излегува во пресрет на секое барање на детето, во кое не постојат казни и строгост придонесува децата да станат мали егоисти, кои не поднесуваат, кога не се во центарот на вниманието.  
   
 • Стил 26.02.2014 12:16

  Најлуди закони за пивото ширум светот

  Кога можете да видите пијан Шкотланѓанец во сопственост на крава?
  Одговор: Никогаш! Тоа е против законски.

  Тоа не е единствено бизарно законско ограничување за пиење на пиво во светот. Еве уште неколку најчудни закони поврзани за пиење на пиво.

 • Стил 24.02.2014 10:27

  Како да се нашминкате доколку носите очила

  За почеток, одберете рамка која ви стои добро. Следете ги трендовите и цените, но важно е вие да се чувствувате добро кога ќе ги ставите очилата на себе. Ако вашите рамки се темни, немојте да користите темни сенки или црн туш. Користете нешто потопли бои како светло кафена, беж, благо розова.

 • Стил 11.02.2014 13:10

  Совети за организирање на домот

  Несесерот за шминки не е секогаш најдобриот начин за чување на средствата за разубавување. Многу попрегледно би било доколку ги наредите на магнетна плоча (ќе треба да залепите мали магнетчиња и на секое парче шминка).

 • Стил 10.02.2014 12:55

  Да се поедностават комплицираните одлуки

  Парите ќе играат голема улога во повеќето од големите одлуки кои ги правите, а парите секогаш ќе ви создаваат главоболки.

Pages