• Економија 18.10.2013 12:16

  Oтворање на фабриката Кромберг и Шуберт во Жабени

  Во индустриската зона Жабени во Битола денеска ќе биде отворена фабриката Кромберг и Шуберт. Компанијата ја сочинуваат четири деловни единици, кабли, мрежи, пластична технологија и мехатроника, а производите ги пласира кај најголемите европски производители на автомобили БМВ, Мерцедес, Ауди...
 • Економија 17.10.2013 14:13

  Ем газди, ем менаџери

  Друштвата со ограничена одговорност се уште тешко се решаваат да преминат во акционерски друштва, иако на овој начин можат многу полесно да дојдат до дополнителен капитал, кој во време на криза и тоа како им недостасува.

 • Економија 09.10.2013 11:19

  Бизнис билтен

  Белград – Србија годишно губи околу 200.000 хектари земјоделско земјиште така што нејзините граѓани и стопанството неповратно се уништуваат, пишува Новости.
 • Економија 06.10.2013 19:27

  Реглинг: Грција ќе има потреба од трет пакет финансиска помош во 2014 година

   
  Грција ќе има потреба од трет пакет финансиска помош во 2014 година, изјави директорот на Европскиот стабилизациски механизам Клаус Реглинг во интервју за весникот „Ханделсблат“. 
   
 • Економија 23.09.2013 12:24

  Бизнис билтен

  Белград – Во Србија моментално само два отсто стопански субјекти или 1.208 компании ги задоволуваат критериумите за добивање на Сертификат ААА за бонитетна исклучителност.
 • Економија 19.09.2013 14:33

  Сарачини на состанок на министри за енергетика во Вилнус

  Министерот за економија Ваљон Сарачини денеска и утре ќе учествува на состанокот на министрите за енергетика, што ќе се одржи во Вилнус, Литванија, како подготовка за средбата на министрите од тој ресор во декември годинава. 
   
 • Економија 19.09.2013 14:28

  Бизнис билтен

  Сараево – Босна и Херцеговина во последните три години го зголеми извозот на злато речиси десет пати, а лошата финансиска состојба многумина ги принуди да го продадат накитот.

 • Економија 19.09.2013 14:25

  Груевски со бизнис заедницата

  Владата излезе пред бизнис заедницата со отчет за сработеното на економски план  и  ги презентира подобрувањата на економскиот амбиент и  проектите што ќе ги реализира во следната година.Ланското ветување за навремено  враќање на ДДВ-то  и плаќањето на договорените обврски на државата кон прива
 • Економија 26.08.2013 12:42

  „Сахара груп“ почнува со реорганизација на „Џумајлија“

  Претставници на индиската „Сахара груп“ утре доаѓаат повторно во Македонија за да започнат со реорганизација на агрокомбинатот „Џумајлија“.
   
 • Економија 23.08.2013 14:30

  Се отвора технолошко-индустриската развојна зона „Штип”

  На вкупна површина од 208 хектари, денеска се отвора технолошко-индустриската развојна зона (ТИРЗ) „Штип”.
   

Pages