• Економија 12.12.2013 19:17

  Експанзија на трговски центри

  Нови светски брендови надофат на македонските купувачи. Во изминативе 3 години експанзија на трговски центри и големи маркети. Зголеменaта конкуренција треба да ги намали цените-велат економистите.

 • Економија 12.12.2013 13:11

  Банкарите ветија доволно пари за добрите проекти на фирмите

  2013-та беше добра економска година за Македонија,  растот беше придвижуван од високото ниво на капитални инвестиции и од зголемувањето на извозот,особено од  фабриките на странските компании што работат во слободните економски зони .В година вицепремиерот очекува зголемување на инвестициите на п

 • Економија 11.12.2013 13:34

  Груевски во Германија

  Премиерот Никола  Груевски  и владиниот економски тим  ги презентираа  можностите за инвестирање  во Берлин  , на Конференцијата што ја организира Здружението за Источна и Средна Европа , во кое членуваат фирми што инвестирааат во 29 земји .

 • Економија 11.12.2013 12:41

  Mакедонската економија да биде столб на сите политики

  Македонската економија да ја задржи стабилноста, да биде цврст столб на сите други политики, домашна задача од  гувернерот Богов за да се задржи рамнотежата на добрите  економски перформанси наспроти проекциите за раст на приватниот сектор в година.

 • Економија 11.12.2013 11:07

  Дојче Банк: македонски инвестициски новини

  Владина делегација предводена од претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, а во чиј состав се и заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, г-дин Владимир Пешевски, министерот без ресор задолжен за привлекување на странски

 • Економија 10.12.2013 19:16

  Медведев за „Јужен Тек“

  „Билатералата е пред европското законодавство“, изјави рускиот премиер Дмитриј Медведев по средбата со словенечката премиерката Аленка Братушек во Москва.

 • Економија 06.12.2013 13:23

  Израелски бизнис во овошни насади

  Министерот за странски инвестиции Џери Наумоф и Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо  Димовски , денеска се сретнаа со претставници од компанијата НИР од Израел, која се занимава со производство и преработка на земјоделски производи.

 • Економија 06.12.2013 12:31

  Поддршка за стопанството

  Многу компании ги користат повеќето програми на Влатата со кои се поддржува производството, а се поголема е заинтересираноста и за ИПАРД програмата.

  Вицепремиерот за економски прашања Пешевски вели дека така капацитетите можат да се зголемат и до седум пати за само неколку години.

 • Економија 05.12.2013 13:38

  Француски интерес за бизнис

       Претставници на втората најмоќна економија, француската, ги слушна аргументите зошто да инвестираат во Македонија.

 • Економија 04.12.2013 14:57

  Македонската здрава храна во Германија

  Во Есен, Германија, претставени македонските органски производи на саемот за органски храна, на кој присуствуваа преку 170 учесници.

Pages