• Економија 07.11.2013 11:50

  Македонско-бугарска комора

  Македонско-бугарската стопанска комора  и општините од  источниот дел на земјава со заеднички напори ќе ги  поттикнуваат економската соработка на фирмите од Македонија и од Бугарија,инвестициите , како и целосното искористување на парите од Европските фондови наменети за прекугранична соработка
 • Економија 04.11.2013 14:49

  100 милиони евра за подобрување на општинската инфраструктура во земјите на Западниот Балкан

  Европската банка за обнова и развој  и германската КФВ , со заеднички напори, ќе основаат Фонд за подобрување на општинските инфраструктури во земјите на Забадниот Балкан.
 • Економија 04.11.2013 10:22

  Колку се познаваат потрошувачките права

  Дел од трговците си тераат по старо .Се обидуваат да профитираат  подметнувајќи им на потрошувачите неквалитетни машини,ладилници или  телевизори .Рекламациите на квалитетот на уредите во гарантниот рок се бавни ,  а ефектите  најчесто скромни .Законот ги штити правата  на потрошувачите , но ти
 • Економија 31.10.2013 15:08

  Бизнис билтен

  Белград – Првата официјална понуда за изградба на супермаркетот Лидл во Белград стигна од општина Раковице.
 • Економија 25.10.2013 11:19

  Презентација за раст на економијата во ЈИЕ

  Народната банка на Република Македонија и Канцеларијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во Скопје денеска организираат презентација на Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при ММФ.
   
 • Економија 24.10.2013 13:32

  Промоција на публикацијата „Политички консензус за економската иднина на РМ“

  Публикацијата претставува систематски пристап за потрага кон политички консензус, разумна дискусија и сензибилизирање за реалната ситуација во Македонија.
 • Економија 18.10.2013 12:16

  Oтворање на фабриката Кромберг и Шуберт во Жабени

  Во индустриската зона Жабени во Битола денеска ќе биде отворена фабриката Кромберг и Шуберт. Компанијата ја сочинуваат четири деловни единици, кабли, мрежи, пластична технологија и мехатроника, а производите ги пласира кај најголемите европски производители на автомобили БМВ, Мерцедес, Ауди...
 • Економија 17.10.2013 14:13

  Ем газди, ем менаџери

  Друштвата со ограничена одговорност се уште тешко се решаваат да преминат во акционерски друштва, иако на овој начин можат многу полесно да дојдат до дополнителен капитал, кој во време на криза и тоа како им недостасува.

 • Економија 09.10.2013 11:19

  Бизнис билтен

  Белград – Србија годишно губи околу 200.000 хектари земјоделско земјиште така што нејзините граѓани и стопанството неповратно се уништуваат, пишува Новости.
 • Економија 06.10.2013 19:27

  Реглинг: Грција ќе има потреба од трет пакет финансиска помош во 2014 година

   
  Грција ќе има потреба од трет пакет финансиска помош во 2014 година, изјави директорот на Европскиот стабилизациски механизам Клаус Реглинг во интервју за весникот „Ханделсблат“. 
   

Pages