• Економија 11.12.2013 12:41

  Mакедонската економија да биде столб на сите политики

  Македонската економија да ја задржи стабилноста, да биде цврст столб на сите други политики, домашна задача од  гувернерот Богов за да се задржи рамнотежата на добрите  економски перформанси наспроти проекциите за раст на приватниот сектор в година.

 • Економија 11.12.2013 11:07

  Дојче Банк: македонски инвестициски новини

  Владина делегација предводена од претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, а во чиј состав се и заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, г-дин Владимир Пешевски, министерот без ресор задолжен за привлекување на странски

 • Економија 10.12.2013 19:16

  Медведев за „Јужен Тек“

  „Билатералата е пред европското законодавство“, изјави рускиот премиер Дмитриј Медведев по средбата со словенечката премиерката Аленка Братушек во Москва.

 • Економија 06.12.2013 13:23

  Израелски бизнис во овошни насади

  Министерот за странски инвестиции Џери Наумоф и Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо  Димовски , денеска се сретнаа со претставници од компанијата НИР од Израел, која се занимава со производство и преработка на земјоделски производи.

 • Економија 06.12.2013 12:31

  Поддршка за стопанството

  Многу компании ги користат повеќето програми на Влатата со кои се поддржува производството, а се поголема е заинтересираноста и за ИПАРД програмата.

  Вицепремиерот за економски прашања Пешевски вели дека така капацитетите можат да се зголемат и до седум пати за само неколку години.

 • Економија 05.12.2013 13:38

  Француски интерес за бизнис

       Претставници на втората најмоќна економија, француската, ги слушна аргументите зошто да инвестираат во Македонија.

 • Економија 04.12.2013 14:57

  Македонската здрава храна во Германија

  Во Есен, Германија, претставени македонските органски производи на саемот за органски храна, на кој присуствуваа преку 170 учесници.

 • Економија 04.12.2013 14:30

  Лобирање за инвестиции во Македонија

  Владина делегација предводена од премиерот Груевски е во Париз. Пред француските бизнисмени ги презентира поволностите за инвестирање во Македонија. Бизнис форумите во Лондон и во француската метропола, се во заедничка организација со Фајненшл тајмс.

 • Економија 03.12.2013 23:14

  Банките се полни со пари , каматите нема да растат

  Каматите нема да растат , трендот на намалување ке продолжи  во 2014 тата , банките се полни со пари.

 • Економија 01.12.2013 19:40

  Македонија во престижниот „Форбс“

  „Македонската про бизнис Влада ги спроведе мерките за стимулација на инвестициите, договорите за слободна трговија и правните гаранции за да биде уште попрофитабилна и конкурентна за потенцијалните инвеститори“ - во специјална едиција за економските перформанси на Македонија, напиша влијателниот

Pages