Вести

 • Свет 07.11.2013 12:31

  Во Грција не стивнува напнатоста

  Не стивнува тензијата во Грција. По вчерашниот генерален штрајк, денеска полициска интевенција во зградата на грчката радио-телевизија ЕРТ.
 • Економија 07.11.2013 11:50

  Македонско-бугарска комора

  Македонско-бугарската стопанска комора  и општините од  источниот дел на земјава со заеднички напори ќе ги  поттикнуваат економската соработка на фирмите од Македонија и од Бугарија,инвестициите , како и целосното искористување на парите од Европските фондови наменети за прекугранична соработка
 • Македонија 06.11.2013 22:42

  Директорката доби кривична

  Казна во висина од 5.000 евра за градинката „Детска радост“ и 500 евра за директорката ќе биде изречена од страна на Агенцијата за храна и ветеринарство поради непочитување на стандардите и квалитетот на храната во градинката во која 13 деца имаа симптоми на труење...

 • Македонија 06.11.2013 22:36

  Германска подршка за македонска евроинтеграција

  Средбата Меркел-Нимиц  не значи дека  има поместување на  позициите на Македонија и Грција во процесот за името, оценува експертската јавност. Взаемно прифатливо решение за името не е можно ако двете страни не попуштат, вели Сашо Клековски.

 • Македонија 06.11.2013 22:06

  Македонија и Албанија кон ЕУ

  Заеднички напори за интегрирање на двете земји во европската унија  и интензивна соработка за подобрување на патната и железничката инфраструктура. Ова се главните сегменти за кои разговарале албанскиот претседател на владата, Еди Рама и македонскиот премиер Никола Груевски.

 • Култура 06.11.2013 15:51

  Радио драмата се враќа во етер

  На времето кога не секој можеше да си дозволи телевизор, а интернетот беше далеку, радиодрамата ја живееше својата слава.. Слушателите  беа врзани на фреквенцијата на Радио Скопје  во очекување на новите приказни. .

 • Македонија 06.11.2013 15:46

  Обезбеден побрз и полесен пристап до oртопедски помагала

  Вештачки  раце  и  нозе  наместо за три,од наредната недела  ќе се добиваат  на две години.Вештачка силиконска дојка ќе се заменува на една наместо како досега на две години .
 • Свет 06.11.2013 10:13

  Грција повторно во штрајкови

  Политехничкиот универзитет во Атина е затворен, откако административните работници излегоа на протести по предлогот на владата да  се намали нивниот број. Мерката е  дел од реформите за штедење кои се услов за добивање на следната транша меѓународна помош..
 • Свет 06.11.2013 10:04

  Бил де Блазио е новиот градоначалник на Њујорк

  Сад Бил де Блазио е новиот градоначалник на Њујорк
   
 • Македонија 06.11.2013 09:39

  Се искористуваат земјоделските кредити

   Од 10,7 милиони евра наменети за кредитирање на преработувачката  индустрија и извозот на земјоделските производи до крајот на  годинава се очекува да бидат искористени скоро 8 милиони. 

Pages