Вести

 • Македонија 27.03.2014 10:51

  Метео

  Имаме ли изгледи за малку посончево време или продолжуваме со дождот?
   
  Деталите во МЕТЕО со метеорологот Глигор Митковски...
 • Свет 27.03.2014 10:51

  Лошите временски услови ја прекинаа потрагата по малезискиот авион

  Лошите временски услови ја откажаа потрагата по авионот на Малезија ерлајнс за кого се верува дека се урнал во јужниот дел на Индискиот Океан.

  Со тоа дополнително се намалени шансите за пронаѓање на остатоците од леталото забележани на новите сателитски снимки.

 • Економија 27.03.2014 10:39

  Македонски телеком одлучува за исплата на дивиденда

  Одлуката за распределување и исплата на дивиденда ќе ја разгледува акционерското собрание на Македонски Телеком. За уделот од 34,8 насто државата треба да инкасира околу 15 милиони евра.

 • Македонија 27.03.2014 10:29

  Висок квалитет на водата во Охридско езеро

  Квалитетот на водата во Охридското Езеро е од прва,односно втора класа.Сепак загрижува состојбата со квалитетот на водите на реките Коселска,Сатеска и Велгошка,бидеќи со покачувањето на температурите ќе се зголеми загаденоста на местата каде што тие се влеваа
 • Економија 27.03.2014 10:26

  Расте претприемништвото во Битола

  Oд моделар до успешен претприемач со сопствена фирма. Десетгодишното стекнато искуство како дизајнер за познати брендови битолчанката Христина Лозановска успешно го преточи во сопствен бизнис. Веќе две години изработува екслузивни венчани.

 • Македонија 27.03.2014 10:23

  Со нови садници од рози ќе се неутрализираат отровите во почвата кај САСА

  По неодамнешната расправа за климатски промени, раководството на „Саса“ нарачало студија за нивото на стакленичките гасови во рудникот. Биле пријатно изненадени, бидејќи намалувањето се случило со набавка на новата механизација.

 • Економија 27.03.2014 10:09

  Фонд за поддршка на жени и млади претприемачи во Полошко

  Проектот на УСАИД за експанзија на мали бизниси заедно со меѓународната услужна компанија Еколог основаат Фонд за поддршка на жени и млади во претприемништвото.
   
 • Економија 27.03.2014 09:49

  Работилница за планирање активности и мерки на занаетчиски организации

  Занаетчиската комора на Република Македонија во своите заложби за развој на занаетчиството како важен сектор од стопанството во нашата земја која има долга традиција, потенцијал и можности силно работи и на јакнење на соработката со други исти или слични орга
 • Економија 27.03.2014 09:42

  Избор на најуспешни жени менаџерки за 2013 година

  Меѓу избраните жени менаџерки за 2013 година се Маријана Ангелоска од „Ариљеметал“- Скопје, Марина Бадаровска Мишевска од Казино Фламинго-Гевгелија, Маја Димовска од Чоколографија Македонија од Скопје, Тања Дејаноска од ПЗУ Дентал интернационал Дејаноски од С
 • Култура 27.03.2014 09:36

  Одбележување на Светски ден на театарот

  Меѓународниот ден на театарот - 27 Март денеска низ светот ќе се одбележи со претстави и читање на пораките за сценската уметност. Брет Бејли годинава е автор на светската порака, а  македонската порака ја напиша актерката на МНТ Звезда Ангеловска.
   

Pages