Вести

 • Свет 02.01.2014 10:45
 • 01.01.2014 17:30

  Светот денеска

  По седум години се креваат рампите на Европската Унија за бугарските и за романските граѓани.. Од денеска  ќе можат да работат во сите земји-членки

 • Свет 01.01.2014 17:25

  Путин во посета на Волгоград

  Во новогодишната ноќ голема полициска акција наречена антитерористичка бура во Волгоград.. Претрес во околу 4 илјади и 500 објекти.

 • 01.01.2014 17:16

  Атина го превзема претседателството со Унијата

  Од денеска Грција официјално по петти пат го превзема претседавањето со Европскиот Совет. Педесет милиони евра е буџетот со кои располага оваа најзадолжена држава во Европа во наредните шест месеци, а на чиј товар ќе биде и предизвикот за организирање на Европските избори во март.

 • Македонија 01.01.2014 17:07

  Поевтини СМС пораки

  Од два на половина денар. Агенцијата за електронски комуникации од денеска ги намали големопродажните цени на СМС пораките за 75 насто. Законската процедура која вклучува јавна расправа и предлози од операторите заврши во декември.

 • Економија 01.01.2014 17:00

  Македонија и Словенија на добар пат

  Македонија и Словенија се почесни гости на економската манифестација на Германското здружение за источна и централна Европа што се одржа вчеравечер  во Берлин.

 • Свет 01.01.2014 16:18
 • Македонија 01.01.2014 15:48

  Мирна новогодишна ноќ и во болниците

  Само 23 многу пијани на скопска токсикологија, од кои 11 малолетници.  Најмалиот има 14 години. Нема дрогирани, предозирани ниту прејадени. Има само тројца со хронични стомачни проблеми. Незапамтено мал број за последниве 5 години.

 • Македонија 01.01.2014 15:17

  Врховниот командант со македонската војска

  Претседателот на Македонија и врховен командант на оружените сили Ѓорге Иванов, придружуван од  Началникот на генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Горанчо Котески ги посети припадниците на Командата за обука и доктрини на АРМ во касарната „Алекса Демниевски - Бауман".

 • Економија 01.01.2014 15:07

  Во општина Петровец нова трафостаница

  Новата 110 киловолтна разводна постројка во општина Петровец директно е поврзана со националниот електроенергетски систем.Според генералниот директор Спасов,МЕПСО во континуитет вложува во одржувањето,надградбата и во модернизацијата на преносната мрежа.

Pages