Вести

 • Свет 22.11.2013 10:47

  Трагедија во Латвија

  Покрив на трговски центар усмрти најмалку 12 лица

 • Македонија 22.11.2013 10:32

  ЕУ има незавршена работа на Балканот

  Шведскиот Министер за надворешни работи Карл Билд, не очекува Грција како иден претседавач со Унијата од јануари 2014-та да се залага за отворање на преговори со Македонија.

 • Македонија 22.11.2013 10:31

  Шиповиќ екстрадиран

  Претседавачот на Советот на општина Центар  Мирослав Шиповиќ доцна синоќа е екстрадиран  од Виена во Скопје, потврди Министерството за внатрешни работи .Тој е пренесен во истражниот затвор во Шуто оризари. Шиповиќ беше уапсен на аеродромот во Виена на 15 октомври  при враќање од Њујорк.

 • Македонија 22.11.2013 10:18

  Во акцијата Орион уапсени петмина

  МТВ дознава дека вчера во полициската акција Орион во Скопје биле уапсени 5 лица кои се занимавале со изработка на фалсификувани документи кои потоа биле препродавани на лица во Европската унија. На сите им бил одреден 30-дневен притвор.

 • Македонија 22.11.2013 09:44

  Македонија има недостиг на млеко

  Македонија има недостиг на домашно млеко, и со  зголемувањето на добиточниот фонд сепак увозната зависноста ќе  остане . Државата излезот го гледа во стратегија со постепено   решавање  на  проблемот.

 • Свет 21.11.2013 20:26

  Годишнина од дејтонскиот договор за БиХ

  Со  Договорот којшто  е парафиран во американската  воена база  Рајт  Петерсон, а потпишан од страна  на Туѓман Милошевик и од Изетбеговиќ  во Париз ,  трите соседни држави се  обврзаа дека ке ги регулираат мегусебните односи според повелбата на Светската организација 

 • Македонија 21.11.2013 20:11

  По Франкфурт и Хамбург мафија

  Разбиена криминална група наречена Хамбург Мафија која фалсификувала лични документи. Дејствувала  во Македонија и во Германија.. Уапсени  се неколкумина. Полицијата ја претресуваше туристичката агенција  ,,ЕФ БИ АЈ ,, во Старата скопска чаршија. И нејзиниот сопстевник е е меѓу приведените..

 • Македонија 21.11.2013 19:43

  Метео

  Уште неколку дена натпросечна температура за ноември, а потоа вистинска доцна есен.. Деталите во Метео на Прва со метеорологот Глигор Митковски

 • Македонија 21.11.2013 15:31

  Белгија задволна од намалениот број лажни азиланти

  Во Брисел, македонската и белгиската министерка Гордана Јанкулоска и Жоан Милке потпишаа договор којшто овозможува  формирање заеднички истражни тимови за сузбивање на сајбер-тероризмот, класичниот тероризам, недозволената трговија со дрога, со оружје и со луѓе, како и продлабочување на полициска

 • Свет 21.11.2013 14:30

  Нов остров во Јапонија

  Остров со пречник од двесте метри се појавил на 20 ноември речиси илјада километри јужно од Токио, по ерупција на вулкан на ненаселениот остров Нишиношима, во област на славниот, сеизмички многу активен, „огнен прстенПрвите знаци на вулканската ерупција биле забележани уште во вторникот, на 19 но

Pages