Вести

 • Свет 26.11.2013 11:12

  Услов до Грција: Договор со „тројката“, па претседавање со ЕУ

  Меѓународните доверители ја условија Грција со прифаќање на договорот за санација на кризата пред преземањето на претседавањето на 1-ви јануари наредната година.

 • Свет 26.11.2013 10:39

  САД се закани-Карзаи не попушта

  Американскиот претседател Обама коментирајќи ги критиките за новиот договор за нукеларната програма за Иран изјави дека била донесена вистинската одлука за зачувување на безбедноста на земјата.Според него, доколку договорот се имплементира ќе им обезбеди шанса на Вашингтон и Техеран да ја надмина

 • Македонија 26.11.2013 10:14

  Бандероли за семиња

   Се планираат бандероли и евиденција на семето што се произведува и увезува. Предвидени се казни од 30.000  до  50.000 евра.

  Бандероли и евиденција на садниот и семенскиот материјал, се за подобра контрола во трговијата.

 • Македонија 26.11.2013 09:13

  Ховит упорен, на ред е ЕУ

  Ричард Ховит известувачот на Европарламентот за Македонија повторно предложи резолуција со која ќе почнат преговорите на Унијата во декември. Според известувачот, Македонија ќе се соочи со реверзибилен процес, враќање назад, а европските критериуми ќе бидат доведени во прашање.
 • Македонија 25.11.2013 19:58

  Гордана Јанкулоска во посета на Струмица

  Министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска утре (26.11.) ќе ја посети Струмица при што во 12 часот во СВР Струмица, на нивно барање, ќе има средба со претставници на земјоделските здруженија од регионот.

 • Македонија 25.11.2013 19:45

  134 проекти за рурален развој

  Со проектот се очекува да се подобри квалитетот на животот во руралните средини, да се развијат селата и да се унапредат традиционалните вредности. 72 општини преку  134 проекти ќе  добијат  финансиска подршка   вредна  повеке  од една милијарда денари .

 • Македонија 25.11.2013 16:54

  Македонска понуда за романски инвестиции

  Продолжува промоцијата на поволностите за инвестирање во Македонија. За  македонската бизнис клима слушнаа и повеќе романски компании.   Премиерот  Никола Груевски  оствари одвоени средби со повеќе стопанственици од сферата на автомобилската индустрија, градежништвото и туризмот.

 • Македонија 25.11.2013 16:31

  Македонија и Хрватска заеднички ќе освојуваат трети пазари

  Хрватска е јужна врата за влез на македонските стоки на Европскиот пазар , а Македонија е најсоодветна за поевтин влез на хрватските производи во регионот  на ЦЕФТА земјите .

 • Македонија 25.11.2013 16:27

  Банкомати на удар на крадците

  Начинот на кој крадците го сториле тоа не е утврден но земени се парите од четири кутии со банкноти од 100, 500 и 1000 денари. Сеуште не се соопштува од банката за колку е оштетена  од грабежот на банкоматот лоциран во општинската зграда во населба Илинден. Таму крадците употребиле сила.

 • Економија 25.11.2013 16:07

  Coficab e компанијата – инвеститор во Кавадарци

  Туниски Кофикаб (Coficab) e компанијата која ќе отвори нова фабрика во Кавадарци, веднаш до капацитетот на Дрекселмајер. Таа е европски лидер за производство на електрични кабли за автомобили и е во топ 3 во светски рамки.

Pages