Вести

 • Свет 04.03.2014 16:14

  Украинската криза и се заканува на европската авто-индустријата

  Ако се воведат  економски санкции за Русија заради интервенцијата врз Украина, се заканува опасност да застанат фабриките  „Форд“, „Џенерал моторс“ и „Рено“.

 • Македонија 04.03.2014 16:05

  „Керозин“ на суд

  Продолжи судскиoт процес за случајот „Керозин“. Вештите лица главно останаа на вештачењето претходно доставено до судот со мали корекции.  Одговараа на прашања и на адвокатите на обвинетите.

 • Економија 04.03.2014 15:35

  ДЗС: Извозот во јануари 318,5 милиони долари

  Според последните податоци на Државниот завод за статистика, Македонија во јануари годинава извезла стоки во вкупна вредност од 318.574.000 американски долари, а увезла стоки за 506.431.000 долари.

 • Македонија 04.03.2014 15:32

  Цената на становите нема да паѓа!

  Градежниците годинава со полни раце работа.  Во Буџетот има повеќе пари за капитални инвестиции, почна изградбата на клучните инфраструктурни проекти. Ова ќе донесе зголеменангажман на целокупната градежна оператива.

 • Свет 04.03.2014 15:19

  Путин: Ако Русија примени воена сила, ќе ги употреби сите средства

  Русија за сега не е во војна со Украина. Москва не планира да го припои Крим. Преземањето на контролата на Полуостровот го извеле проруските сили за самоодбрана, а не руската војска. Но ако Русија примени воена сила, ќе го направи тоа сите средства.

 • Економија 04.03.2014 14:46

  Градежништвото значајно влијае врз растот на економијата

  Градежништвото минататата година оствари раст од 33 % и имаше значајна улога во растот на економијата во целост.

 • Македонија 04.03.2014 14:30

  Попоски во посета на CERN

  Во рамките на својата посета на Женева, каде е учесник на Сегментот на високо ниво на Советот за човекови права, министерот за надворешни работи Никола Попоски оствари и посета во Европската организација за нуклеарно истражување (CERN), соопштија од Министерството. 
   
 • Свет 04.03.2014 14:26

  Крах на пензискиот систем во Грција?!

  Невработеноста во Грција расте со темпо од 3,5 – 4 отсто на годишно ниво, а до 2026 годинане се предвидува да се намали под 17 отсто.

 • Македонија 04.03.2014 14:08

  Голема акција во комплекс клиники „Мајка Тереза“

  Во текот на акцијата работниците извршија кроење на крошните на дрвјата,  отстранувајќи ги старите, заболени и исушени гранки, коишто ги нагрдуваат дрвјата, а претставуваат и потинцијална опасност за минувачите, а исекоја и неколку исучени стари дрвја. 

 • Македонија 04.03.2014 14:07

  Започна РобоМак 2014

  На Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) денеска официјално беше отворен 5-от Меѓународен натпревар за роботика и вештачка интелигенција „РобоМак“. 
   

Pages