Вести

 • Македонија 16.01.2014 10:04

  Поквалитетна услуга за обележување на добитокот

  Се либерализира пазарот за опрема за идентификација на добитокот. Исто така, поголем е квалитетот на услугите, а помали се трошоците на сточарите. 

  Набавка и дистрибуција на ушни маркички за добитокот и за домашните миленици наместо една, сега вршат четири фирми.

 • Свет 16.01.2014 09:37

  Убиен водач на екстремисти во руски Дагестан

  Според извори од антитерористичката единица, меѓу убиените е и водачот на терористите, Марат Идризов, кој е најверојатно одговорен за бомбашкиот напад пред полициската станица во која имаше три жртви во јужниот руски град Пјатигорск минатиот месец.

 • Македонија 15.01.2014 17:52

  4 нови члена во новиот лустраторски тим

  Tоме  Аџиев  за  претседател , Aгим  Лума за  заменик на лустрациската  комисија .
 • Македонија 15.01.2014 17:38

  Измени во Изборниот законик

  Нема пуштање објекти изградени со државни пари за време на изборна кампања. Ако не се почитува новиот договор за Изборниот законик, предивдена е затворска казна од 6 месеци до 1 година. Власта и опозицијата постигнаа консензус.

 • Македонија 15.01.2014 17:32

  Пензионираните генерали за професионалните војници

  Вистински потег во вистинско време и конечно решавање на статусот на професионалните војници кои се уште може многу да дадат од своето знаење,вака ја коментираат владината одлука пензионираните генерали.

 • Култура 15.01.2014 17:27

  Резиме за работата на амбасадорите на културата

  Голем број активности од полето на културата се реализирани низ целиот свет.

 • Македонија 15.01.2014 17:20

  Дожд и магла на Водно

  Дождливо е ,а сепак маглата се распослала и на падините на Водно.

  Не следи до самиот врв... Таму денеска  е како во тажна бајка. Нема посетители на отворено, лулашките се празни, а  и продавницата е затворена.

 • Свет 15.01.2014 17:11

  „Македонски“ во резолуцијата на Ховит

  Придавката ,,македонски,, останува во последниот предлог Резолуција за Македонија - потврди за МРТВ во Брисел–известувачот за нашата држава во европскиот парламент Ричард Ховит.

 • Свет 15.01.2014 16:57

  Самарас ја заборави Македонија

  Грчкиот премиер Антонис Самарас обраќајќи се пред Европскиот парламент во Стразбур, каде ги изложи приоритетите на грчкото претседателство со Европската Унија, зборуваше и за проширувањето на Европската Унија, но избегна да ја спомнe Република Македонија, најст

 • Македонија 15.01.2014 16:51

  Проблеми на Тутунски со откуп на тутунот

   Инспекцијата изготви решение и очекува овој откупувач во наредната недела да ги дообезбеди парите за откуп.

Pages