Вести

 • Македонија 30.12.2013 18:00

  Дедо Мраз пристигна со воз

  И оваа година како и секоја во последните 30, традиционално Дедо Мраз пристигна на железничката станица во Гевгелија. Можеби не пристигна со поларниот експрес, но сигурно пристигна со возот во Гевгелија.

 • Македонија 30.12.2013 17:54

  Метео за празниците

  2013 ќе ја испратиме со облачно и релативно топло време. Со какво време ќе ја започнеме новата година?
  Информациите од метеорологот Глигор Митковски во МЕТЕО на МТВ1...

 • Македонија 30.12.2013 17:44

  Повеќе пари за селските и за новите матични лекари

  Матичните лекари почетници  наредната година  ќе бидат финансиски стимулирани од Фондот за здравствено осигурување.

  За да ги мотивираат да работат во пооддалечените села ќе им исплаќаат дополнителни  5000 денари  на постојната капитација.

 • Македонија 30.12.2013 17:43

  Нов комјутеризиран транзитен систем

  Од први март наредната година сите компании задолжително ќе мора да го користат новиот компјутеризиран транзитен систем кој овозможува движење на стоките меѓу сите земји членки на ЕУ со користење на една декларација и една гаранција.Овој систем во моментов го користат 32 земји и поврзува над 2300

 • Македонија 30.12.2013 17:37

  Опозицијата молчи за предвремени избори

  За три месеци се  редовните претседателски , но дали ќе се случат и предвремени парламентарни избори? Изјавата на премиерот во новогодишното интервју за МРТ дека власта е подготвена и за предвремени избори , аналитичарот  Клековски ја коментира како повик до опозицијата да се изјасни за тоа.

 • Свет 30.12.2013 17:28
 • Свет 30.12.2013 16:50

  Терор во Русија

  Само еден ден по несреќата што се случи на железничка станица во рускиот град Волгоград, нова експлозија одекна во тролејбус, при што загинаа најмалку 12 лица, а 28 се повредени. Меѓу повредените има и едногодишно дете.

 • Македонија 30.12.2013 16:39

  2013- та година на образовни реформи

  Подобрување на студентскиот стандард , нови наставни програми ,  изградба на  училишта и спортски сали, се дел од реформите што ги спроведе Министерството за образование во годината што изминува .  За прв пат беше спроведено и екстерното тестирање , што на  површина ги исфрли недостатоците во  об

 • Македонија 30.12.2013 16:07

  Загина албански државјанин на Галичица

  Албански државјани  за кои се претпоставува дека не биле планинари, паднале во амбис над селото Трпејца,  во реонот  на планината Га

 • Македонија 30.12.2013 15:52

  Автобускиот возен ред на интернет

  Новиот УНИФИЦИРАН  електронски ситем ,,Е-АВТОБУСКА” ќе биде поврзан со апликацијата за продажба на билети на шалтерите на автобуските станици  во земјава.Тоа ќе овозможи  патниците во секој момент да го видат возниот ред и да купат билет преку интернет, а   превозниците  да имаат постојан  увид в

Pages