Здравје

Блог вести

 • Здравје 05.12.2013 12:29

  Интересни податоци за сонот

  1.Сонот трае од 5 до 20 мин.Најдолгите сонови траат околу 35 до 40 мин.а најчесто сонуваме наутро.Просечно во текот на ноќта сонуваме вкупно околу 90 мин.Во текот на животот поминуваме околу 6 години сонувајќи;

 • Здравје 04.12.2013 11:45

  Дали знаете што содржи вашата храна?

  Често слу­шаме дека здра­вјето е пова­жно од сè, но тоа повеќе ни звучи како пра­зна фло­скула која се упо­тре­бува колку да се нај­деме во раз­го­вор. Но за да бидеме здрави, прво треба да знаеме што јадеме.

 • Здравје 18.10.2013 13:42

  10 симптоми кои не смеат да се игнорираат

  Веќе знаете дека очигледните симптоми како болка во градите или абдоминална болка побаруваат итен медицински третман. Но постојат и не толку очигледни симптоми за кои се прашувате дали да побарате медицинска помош. Следува листа на симптоми кои барем ќе ве замислат за да се јавите на доктор.
 • Здравје 18.10.2013 13:37

  Кога бакнежот е повеќе од бакнеж

  Според новата студија, бакнувањето им помага на луѓето да го најдат потенцијалниот партнер и кога се во врска да го задржат.   Студијата вклучила 900 возрасни испитаници кои што пополниле прашалник за важноста на бакнувањето кога се во кратка и во долга врска.

 • Здравје 23.09.2013 13:00

  Опасностите на белиот шеќер

  Иако употребата на мала количина шеќер не е проблем, секојдневните, поголеми количини на тој сладок „отров“ убиваат, а поради него годишно умираат 35 милиони луѓе ширум светот, наведуваат научниците.
   
 • Здравје 19.09.2013 15:19

  Откриено зошто мажите слабеат полесно од жените

  Колку пати сте ја слушнале пријателката како се жали: „Мене ми треба еден месец потење и маки да симнам некое кило, а тој два пати ќе отиде на фудбал со другарите и повеќе нема „пивски“ стомак.
   
 • Здравје 20.08.2013 14:07

  Кога ќе излезат од затвор ќе бидат слаткари

  Затворот „Римутака“ во Велингтон е пример дека осудениците можат во затвор да стекнат кулинарски вештини, кои ќе им помогнат полесно да ја отслужат затворската казна, но и подоцна поуспешно да се ресоцијализираат.
   
 • Здравје 20.08.2013 02:12
 • Здравје 20.08.2013 02:00

Pages