Емисии

 • Забавни Понеделник- Петок, 17:45

  НАШ ПОДИУМ

  Гледајте ја емисијата Наш подиум од понеделник до петок во 17:45 часот на МРТ1.

 • Дебатни Петок, 20:15

  ИЗБОРИ 2024

  Дебатната емисија Избори 2024 секој петок во 20:15 часот на МРТ1.

 • Дебатни Вторник, 20:15

  ОБЈЕКТИВ

  Гледајте ја дебатната емисија Објектив, секој вторник од 20:15 на МРТ1.

 • Информативни Понеделник/ Четврток, 20:15

  360 СТЕПЕНИ

  Инфомагазинот „360 степени“ секој понеделник и четврток во 20:15 часот на МРТ1.

   

 • Информативни Сабота, 17:45

  ДИПЛОМАТИЈА И БИЗНИС

  Новата сезона на емисијата „Дипломатија и бизнис“ гледајте ја во сабота од 17:45 часот на МРТ1.

 • Политички Петок, 20:15

  АГЕНДА 35

  „Агенда 35“- ТВ магазинот посветен на реформите потребни во процесот на преговори со Европската унија, секој петок од 20:15 на МРТ1.

   

 • Забавни Сабота, 09:30

  ТВ ТАКСИ 28

  „ТВ Такси 28“ ве води низ интересни и различни теми кои се занимаваат со културата на живеење и вредностите кај нас и во Европа. Емисијата гледајте ја во сабота во 09:30 на МРТ1.

   

 • Образовни Понеделник- Петок, 11:15

  КВИСКО

  Едукативно- забавниот квиз „Квиско“ гледајте го на програмата на МРТ1, секој работен ден од 11:15.

   

 • Културни Недела, 20:50

  ВО КАДАР

  Емисијата за филм „Во кадар“ со Миланка Рашиќ гледајте ја секоја недела на МРТ1.

 • Информативни Сабота, 13:20

  ТРЕТА ДОБА

  Емисијата „Трета доба“ повторно на јавниот сервис. Наменета е за повозрасната категорија граѓани.

Pages