Имунизација од голема кашлица

11.02.2024 14:45

Нови времиња, стари болести. Во Дневникот 1 беше епидемиологот Драган Даниловски. Вели слабата едукација и недовербата во институциите, доведе до намалување на опфатот на имунизација. Пертусисот е втора најзаразна болест, најранливи се децата до една година.
Стојан Трпчевски разговара со д-р Драган Даниловски