Насилници го демолираа кафулето „Дамар“

24.10.2014 15:03

Група од 20-на лица со качулки на главите насилно влегле и го демолирале кафулето „Дамар“ во Старата скопска чаршија каде се одржувала прославата на Хелсиншкиот комитет за човекови права по повод годишнината од формирањето на Ел-Џи-Би-Ти центарот.

Во нападот е повредена една девојка, а оштетен е инвентарот на кафулето.

Група од 20-на лица со качулки на главите насилно влегле и го демолирале кафулето „Дамар“ во Старата скопска чаршија каде се одржувала прославата на Хелсиншкиот комитет за човекови права по повод годишнината од формирањето на Ел-Џи-Би-Ти центарот.

Во нападот е повредена една девојка, а оштетен е инвентарот на кафулето.