Политика

Седница на Централниот одбор на СДСМ, Митрески нов спикер

10.12.2023 21:09

Се цртаат политичките контури – предлогот Јован Митрески да биде нов претседател на Собранието пред Извршниот одбор на СДСМ. Џафери во јануари од законодавниот дом ќе се пресели на Илинденска број 2. Опозицијата тврди дека ќе нема легитимитет.

Седница на централниот одбор на СДСМ. Пред партиските тела е предлогот, координаторот на пратеничката група, Јован Митрески да биде нов претседател на Собранието. Ова следува откако интегративците предложија, актуелниот спикер Џафери, да биде технички премиер во преодната владата за спроведување на изборите. Според ВМРО-ДПМНЕ, Џафери ќе нема легитимитет.

Марина Стојанова – Тонева е во СДСМ.