Театар

Со „Падот на Масада“ Драмски театар ја заокружува програмата за 2023-та година

26.12.2023 17:30

Претставата „Падот на Масада“ ја режираше режисерот Дејан Пројковски, на текст на авторот Венко Андоновски, а ќе се изведе во четврток на 28-ми декември.

Драмски театар Скопје со премиерата на претставата „Падот на Масада“ ја заокружува својата продукција од годишната програма за 2023-та година.

Претставата „Падот на Масада“ ја режираше режисерот Дејан Пројковски, на текст на авторот Венко Андоновски, а ќе се изведе во четврток на 28-ми декември.

Улогите ги толкуваат актерите на ансамблот при Драмски театар Скопје: Јелена Жугиќ, Емилија Мицевска, Филип Трајковиќ, Рубенс Муратовски и Александар Степанулески.

 

Фото: Драмски театар- Скопје