Култура

Пред почетокот на Вевчански карневал, Костадиновска-Стојчевска на средба со градоначалникот на Вевчани

02.01.2024 17:11

Миниатерката ќе оствари средба со градоначалникот Спасе Кочовски по повод потпишување на Договорот за финансирање на традиционалната манифестација „Вевчански карневал 2024“...

Утре министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска ќе биде во работна посета на општина Вевчани, каде ќе оствари средба со градоначалникот Спасе Кочовски, по повод потпишување на Договорот за финансирање на традиционалната манифестација „Вевчански карневал 2024“.

Како што најавуваат од Министерството за култура, по потпишувањето на истиот, предвидени се изјави за медиуми.