здравје

Сок од цеден портокал, природна заштита од многу болести

03.01.2024 18:38

Пиењето сок од портокал ве штити од бубрежни заболувања и ја намалува можноста за појава на камења во бубрезите...

Редовното консумирање портокали ќе ве заштити од вируси и ќе го забрза варењето, а витаминот А ќе обезбеди подобар вид. Полни се со антиоксиданти, кои ѝ даваат на кожата поубав изглед, па дури и го регулираат високиот крвен притисок.

Пиењето сок од портокал ве штити од бубрежни заболувања и ја намалува можноста за појава на камења во бубрезите.

Сокот од портокали е одличен е за бремени жени, бидејќи спречува невролошки нарушувања кај бебето, доколку се консумира во текот на бременоста.

Исто така стимулира производството на колаген кој ги одржува ткивата на главата, поврзани со косата. Дава сјај и волумен со често консумирање.

Редовното консумирање на сок од портокал, сè додека е без додаден шеќер, може позитивно да влијае на нашиот организам.