Познати полуфиналните двојки на Европското ракометно првенство

25.01.2024 14:18

Во полуфиналето ќе играат: Франција – Шведска и Данска – Германија.

Формирани се двојките за полуфиналето на Европското ракометно првенство.

Во полуфиналето ќе играат: Франција – Шведска и Данска – Германија.

Првото место во Групата 1 го освои Франција, втора е Германија, следуваат Унгарија, Австрија, Исланд и Хрватска.