Промовирани медалите за Олимпијадата во Париз, ќе содржат метал од Ајфеловата кула

08.02.2024 13:56

Забележано е дека наградите ќе содржат парче од оригиналната метална конструкција на Ајфеловата кула – еден од симболите на главниот град на Франција.

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) ги промовира медалите што ќе им бидат доделени на победниците на Летните игри 2024 година во Париз.

Забележано е дека наградите ќе содржат парче од оригиналната метална конструкција на Ајфеловата кула – еден од симболите на главниот град на Франција.

Материјалот ќе биде нанесен во шестоаголна форма на секој од медалите. Директорот на организацискиот комитет на Париз 2024 година, Тони Естанге, рече дека дизајнот ги направи медалите „уникатни и неповторливи“.

Олимписките игри ќе се одржат од 26 јули до 11 август 2024 година.