Македонија

Геодетите за новиот тарифник со повисоки цени за катастарски услуги

21.02.2024 13:42

Од пред неколку дена во сила е новиот тарифник на Катастарот. Дел од услугите се поскапени...

Од пред неколку дена во сила е новиот тарифник на Катастарот. Дел од услугите се поскапени. Ако купувате стан, на посебни имотни листови ќе бидат станот, уделот во заедничките простории, земјиштето под зграда, гаражата. Па, ќе си платите и повеќе. Поскапеа и геодетите. Како тоа ќе се одрази врз нивната работа ни кажува Борис Грујоски, кој го има ставот на Комората.