Украина

Русите зазеле клучна позиција, Киев негира

22.02.2024 08:46

Украинските војници се борат до исцрпеност на линијата на фронтот во услови на недостиг на муниција...

Русите тврдат дека зазеле клучна украинска позиција на реката Дњепар, Украина пак, негира. Засилената руска офанзива продолжува. Украинските војници се борат до исцрпеност на линијата на фронтот во услови на недостиг на муниција. Киев тврди дека во последните 24 часа се регистрирани над 50 судири меѓу двете војски околу Авдиевка, Маринка и Запорожје.

Признаваат дека е потребна нова сила за да успеат на бојното поле. Зеленски се надева на воената помош.