Европа

Европските земјоделци со блокади на границите

22.02.2024 13:55

Продолжуваат блокадите на границите и градовите од земјоделците од Централна и Источна Европа.

Продолжуваат блокадите на границите и градовите од земјоделците од Централна и Источна Европа. Протестираат против зелената политика на ЕУ и неконтролираниот увоз од Украина.

Се надеваат дека со притисок ќе успеат да ги исполнат барањата кои минатата недела ги доставија до еврокомесарот за земјоделство, Војчеховски.