Претседателски избори

Ванковска и Јакимовски блиску до 10.000 потписи

29.02.2024 17:46

Откако Бујар Османи, Арбен Таравари и Максим Димитриевски ги собраа потребните 10 илјади потписи за претседателските кандидатури, уште двајца од претендентите блиску се на чекор од нив...

Откако Бујар Османи, Арбен Таравари и Максим Димитриевски ги собраа потребните 10 илјади потписи за претседателските кандидатури, уште двајца од претендентите се на чекор од нив. Блиску до целта се Ванковска од „Левица“ и Јакимовски од ГРОМ. Грковска побара функционерите да ги раздвојат државните од партиските активности.

Известува Ирина Гелевска