ЦУК

ЦУК: 10 пожари на отворено во последното деноноќие

01.03.2024 09:11

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека имало вкупно десет пожари на отворено во последното деноноќие.

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека имало вкупно десет пожари на отворено во последното деноноќие.

Регионалниот ЦУК Скопје информира за три пријавени и изгаснати пожари на отворено, РЦУК Охрид за еден и Регионалниот ЦУК Штип за шест пријавени и изгаснати пожари на отворено.

Во последното деноноќие имало вкупно 1 732 повици на Единствениот број за итни случаи 112 во ЦУК, од коишто „реални“ повици биле 43,30%, а 56,70% биле за други потреби на граѓаните што не биле итни.