Македонија

Абази и Коцевски на брифинг со новинарите

01.03.2024 13:12

Година и пол по изборот, шефот на Обвинителството за организиран криминал и корупција, Ислам Абази на прва средба со новинарите...

Година и пол по изборот, шефот на Обвинителството за организиран криминал и корупција, Ислам Абази на прва средба со новинарите. На брифингот е најавено присуство и на државниот јавен обвинител Коцевски како и повеќе обвинители кои ќе одговараат на прашања за тековни истраги и судења. Анита Димитријевска-Велковска го следи брифингот.