Отворен Балкан

Почнува единствениот пазар на труд

01.03.2024 13:34

За граѓаните на Македонија, Србија и Албанија, членките на иницијативата Отворен Балкан, од денеска им е овозможен слободен пристап до пазарот на труд...

За граѓаните на Македонија, Србија и Албанија, членките на иницијативата Отворен Балкан, од денеска им е овозможен слободен пристап до пазарот на труд. Тие ќе можат да живеат и работат без административни бариери и процедури. Од Белград известува Оливер Бранковиќ.