Избори 2024

СДСМ очекува силна граѓанска поддршка за Пендаровски

02.03.2024 17:59

Пендаровски ќе почне со постапката за собирање потписи од утре по партискиот конгрес. СДСМ бара поддршка од граѓаните оти покажал дека е претседател на сите.

Актуелниот претседател и кандидат за нов мандат, Стево Пендаровски ќе почне со постапката за собирање потписи од утре по партискиот конгрес. СДСМ бара поддршка од граѓаните оти покажал дека е претседател на сите.

„Актуелниот претседател Стево Пенадорвски вчера на неговата прес-конференција каде што ја објави својата кандидатура побара поддршка од граѓаните во недела да го дадат својот потпис и да ја поддржат неговата кандидатура за втор мандат како претседател на државата, во оваа насока и СДСМ ги повикува членовите, граѓаните, сите поддржувачи да го дадат својот потпис како поддршка на кандидатурата на актуелниот претседател Стево Пендаровски“, изјави денеска Богданка Кузеска, портпаролка на СДСМ.

Таа додаде дека во изминативе години Пендаровски покажа и докажа дека е претседател на сите граѓани без разлика на нивната верска, национална па и партиска определба.