Топло време

Портокалова фаза на југоистокот од земјава

11.06.2024 13:14

Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран се веќе во портокалова фаза...

Tоплотен бран во земјава. Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран се веќе во портокалова фаза. Скопскиот и вардарскиот регион засега се во жолто, но, југоистокот е прв на удар. Издадени се конкретни препораки за постапување. 
 
Што предвидуваат овие препораки и какви се насоките кои беа усвоени и на владина седница, известува Ване Трајков.