Интервју

Муцунски: Сомнеж за постапувањето на амбасадорите

10.07.2024 13:18

Министерот за надворешни работи во интервју за МРТ вели дека е загрижен за начинот како функционирала нашата мисија при Обединетите нации...

Постојат сериозни сомнежи за несоодветно постапување – шефот на дипломатијата Муцунски за МТВ открива дел од причините за повикувањето дипломати на консултации во Скопје. Тој вели дека е загрижен за начинот како функционирала нашата мисија при Обединетите нации.

Целото интервју на Стојан Трпчевски со министерот Тимчо Муцунски, во кое тој одговара на прашања и за пописот во Албанија ќе го гледате во Дневникот во 17 часот.