горештини

Екстремно висока температура, апел за внимателност

10.07.2024 13:24

Температурата во делови од земјава се искачува и над 40 степени...

Македонија под вршник. Температурата во делови од земјава се искачува и над 40 степени. Пред нас е портокалова фаза, се очекува надлежните да ги активираат препораките за заштита на граѓаните.

Известува Анита Димитријевска-Велковска