Утревечер премиера на мјузикл

Премиера на мјузиклот„Пенелопе икс“

16.12.2013 16:14

По една деценија без  нов мјузикл, повторно танцување, збор и музика.  Хомеровите Пенелопа и Одисеј се драмската предлошка врз која работел композиторот Коџабашија. Автор на текстот е Венко Андоновски. Мјузиклот е парадигма на прашањето на идентитетот, за постоењето на една мала земја. Мјузиклот обединува дел од од македонската уметничка елита. Проектот е резултат на соработката меѓу „Македонската опера и балет“ и „Риотус компани“ од Велика Британија.

Повеќе во сторијата на Елизабета Мемиќ

По една деценија без  нов мјузикл, повторно танцување, збор и музика.  Хомеровите Пенелопа и Одисеј се драмската предлошка врз која работел композиторот Коџабашија. Автор на текстот е Венко Андоновски. Мјузиклот е парадигма на прашањето на идентитетот, за постоењето на една мала земја. Мјузиклот обединува дел од од македонската уметничка елита. Проектот е резултат на соработката меѓу „Македонската опера и балет“ и „Риотус компани“ од Велика Британија.

Повеќе во сторијата на Елизабета Мемиќ