Совети за да ја намалите главоболката

09.01.2014 11:55

Главоболката може да се јави во повеќе видови, и пред да се обидете да ја отстраните со лекарства дознајте ја причината за главоболката. Потоа обидете се да ја отстраните на природен начин.Некои видови на главоболка, можат да бидат од премногу работа, стрес, или поместување на кичмата за време на голем напор. Главоболката може да ја предизвика и болест на крвта, воспаление на бубрезите и зголемен крвен притисок. Главоболката можете да ја отстраните со топло туширање на грбот, а потоа и по остатокот од телото.

Главоболката може да се јави во повеќе видови, и пред да се обидете да ја отстраните со лекарства дознајте ја причината за главоболката. Потоа обидете се да ја отстраните на природен начин.Некои видови на главоболка, можат да бидат од премногу работа, стрес, или поместување на кичмата за време на голем напор. Главоболката може да ја предизвика и болест на крвта, воспаление на бубрезите и зголемен крвен притисок. Главоболката можете да ја отстраните со топло туширање на грбот, а потоа и по остатокот од телото. Ставете на глвата облога од бел лук бидејќи тоа може да помогне за решавање на главоболката.Главоболката можете да ја решите и со масажа која ќе ви ги прошири крвните садови кои се ограничени во моментот на болката. Би било добро кога имате главоболка да легнете и да спиете бидејќи така болката брзо ќе ви помине