Избор на членови на лустрациска

09.01.2014 13:13

23-ца кандидати се јавиле на огласот за членови и претседател на Комисијата за верификација на фактите. Јанаќе Витановски, кој поднесе оставка во претходниот мандат го искористил последниот рок до синоќа до полноќ и се кандидирал за претседател на лустрациска од редовите на СДСМ.  Ристана Лалчевска, поранешен пратеник од Либерална  Партија исто така се пријавила за претседател на Комисијата за верификацијата на фактите на Република Македонија.

Виолета Димовска 

23-ца кандидати се јавиле на огласот за членови и претседател на Комисијата за верификација на фактите. Јанаќе Витановски, кој поднесе оставка во претходниот мандат го искористил последниот рок до синоќа до полноќ и се кандидирал за претседател на лустрациска од редовите на СДСМ.  Ристана Лалчевска, поранешен пратеник од Либерална  Партија исто така се пријавила за претседател на Комисијата за верификацијата на фактите на Република Македонија.

Виолета Димовска