Тенис

Рекордни девет откажувања во 1 коло

15.01.2014 12:22

Австралија Опен 2014 во стартната рунда го израмни „неславниот “ рекорд на започнати, а недовршени мечеви! Во Мелбурн вкупно деветмина, осум тенисери и една тенисерка, од различни причини не беа во состојба да ги финализираат своите настапи во првото коло. Низ  грен -слем тениската историја историјата  два пати досега имало толкав број на незавршени мечеви: во 2011 година во првото коло од ЈУ-ЕС Опен и минатата година во второто коло од  Вимблдон. ЈУ-ЕС Опен во 2011 година го „држи“  и рекордот со вкупно 17 прерани заминувања во соблекувалната во текот на целиот турнир.

Австралија Опен 2014 во стартната рунда го израмни „неславниот “ рекорд на започнати, а недовршени мечеви! Во Мелбурн вкупно деветмина, осум тенисери и една тенисерка, од различни причини не беа во состојба да ги финализираат своите настапи во првото коло. Низ  грен -слем тениската историја историјата  два пати досега имало толкав број на незавршени мечеви: во 2011 година во првото коло од ЈУ-ЕС Опен и минатата година во второто коло од  Вимблдон. ЈУ-ЕС Опен во 2011 година го „држи“  и рекордот со вкупно 17 прерани заминувања во соблекувалната во текот на целиот турнир.

Меѓу тенисерите кои се откажаа во Мелбурн се Австралиецот Бернард Томиќ, Американецот Џон Изнер, Чехот Радек Штепанек...