МВР: Состојбата на јужната и северната граница стабилна

24.11.2015 14:53

На јужната граница на грчка страна се наоѓаат 800 мигранти на кои не им е дозволен влез вои земјава поради тоа што доаѓаат од земји каде нема воени дејствија...

Состојбата на јужната и северната граница е стабилна и мирна, информираат од МВР.

На јужната граница на грчка страна се наоѓаат 800 мигранти на кои не им е дозволен влез вои земјава поради тоа што доаѓаат од земји каде нема воени дејствија.

Нема здражувања ниту во Транзитниот центар во Гевгелија ниту во Табановце.

МВР во последните 24 часа издало трипати помалку потврди на мигранти во однос на вчера.