ДИК стартува со теренската проверка

28.03.2016 08:10

Материјалите за анкетирање на гласачите, како што информира вчера претседателот на ДИК Александар Чилаковски, веќе се доставени до подрачните одделенија на Комисијата. Теренската проверка ќе ја вршат анкетари на ДИК за кои беше спроведена обука.

Државната изборна комисија денеска треба да ја започне теренската проверка на 89.383 спорни записи во Избирачкиот список.

Материјалите за анкетирање на гласачите, како што информира вчера претседателот на ДИК Александар Чилаковски, веќе се доставени до подрачните одделенија на Комисијата. Теренската проверка ќе ја вршат анкетари на ДИК за кои беше спроведена обука.

Тие ќе ги посетуваат граѓаните на домашна адреса. Доколку не бидат пронајдени дома, анкетарите ќе ги посетат уште еднаш, а доколку и тогаш не бидат најдени, на граѓаните ќе им биде доставено известување за да дојдат во подрачното одделение на ДИК.