Протести: За пет лица осум- дневен куќен притвор

26.04.2016 15:05

Судијата на претходна постапка им одреди 8- дневен куќен притвор и одземање на пасошите на двајцата членови на „Левица“...

Вкупно 5 лица заработија куќен притвор во траење од 8 дена, неколкумина добија кривични пријави, а десетина лица ќе одговараат прекршочно по нередите предизвикани на протестите од  граѓанската иницијатива „Протестирам“.

Судијата на претходна постапка им одреди 8- дневен куќен притвор и одземање на пасошите на двајцата членови на „Левица“, Здравко Савески и Владимир Куновски, откако добија кривична пријава за учество во толпа.

Одбраната на Савески најави жалба.