Јоханес Хајндл на средби во Македонија

12.05.2016 10:04

Во земјава ќе разговара со лидерите на партиите- потписнички на Пржинскиот договор за изнаоѓање решение за политичката криза.

Денеска и утре во Македонија престојува германскиот специјален пратеник, амбасадорот  Јоханес Хајндл. Во земјава ќе разговара со лидерите на партиите- потписнички на Пржинскиот договор за изнаоѓање решение за политичката криза.

Позитивен сигнал дека официјален Берлин е заинтересиран да помогне, е оценката на шефот на дипломатијата Никола Попоски.