Хајндл на средби со политичките лидери

13.05.2016 13:10

Бараме начин за повторно свикување на Собранието, изјави лидерот на ДУИ, Али Ахмети, по претпладневната средба во германската амбасада, пратеникот за Македонија Јоханес Хајндл.

Бараме начин за повторно свикување на Собранието, изјави лидерот на ДУИ, Али Ахмети, по претпладневната средба во германската амбасада, пратеникот за Македонија Јоханес Хајндл. Германскиот дипломат имаше средба и со лидерот на СДСМ Зоран Заев. Тој притоа нагласил дека интерес на Македонија е што поскоро кризата да заврши и да се одржат регуларни избори. Хајндл имаше средба и со лидерот на ДПА, Мендух Тачи.

Катерина Топалова