Ретро мода

10.06.2020 14:37

Миди должина на фустани и здолништа,предимензионирана облека,потсетуваат на осумдесеттите и деведесеттите.

Модата ги врти своите циклуси, па се навраќа на изминатите децении. Карирано, панталони со широки ногавици, чевли на платформа. Потсетува на седумдесеттите, нели.

Миди должина на фустани и здолништа,предимензионирана облека,потсетуваат на осумдесеттите и деведесеттите.

Тантела, карнери, ракави, што се шират во долниот дел.

Погледнете во плакарите на вашите мајки и баби, можеби ќе најдете некое драгоцено парче, кое ќе го усогласите со нешто ново.

Носталгија, за тие што веќе ја познаваат изминатата мода, тренд за новите генерации.

И на крајот, ретро е стил, тоа не значи да се биде демоде.